Om Skivspecialisten i Stockholm AB

I dag består vårt gedigna sortiment av de flesta träbaserade skivor. Allt ifrån MDF, limfog, laminat och flakplywood till allehanda plywoodsorter, bänkskivor och fanerade skivor mm. Allt i många tjocklekar och format och även många udda träslag och format finns på hyllorna hos oss!

Sedan år 2000 finns vi i Högdalens industriområde med ett över 30.000m3 stort varmlager.
Här lagerhåller vi allt som finns i vårt sortiment.

Med detta som ett starkt säljargument kan vi lova snabba leveranser med dagliga turbilar i storstockholm och turer varje vecka i Mälardalen och övriga Sverige!

Vi vänder oss till dig som arbetar inom tillverkningsindustrin med möbler, inredning och byggnationer men även till offentliga instanser och snickerier, hantverksskolor, teatrar samt många andra företag med olika specialinriktningar.

Historik om företaget
Vi fick ny ägare 2013-09-02. CEOS AB,  som då förvärvade bolaget.
Till sommaren 2014 gick VD:n Åke Näslund i pension. Han hade då arbetat i företaget i 46 år dvs. sedan 1968. Efter detta har Mikael Lindqvist utsetts till ny platschef. Mikael har också en lång erfarenhet inom företaget, då han började som ekonom inom företaget 1985.

2016-11-01 ändrades namnet på företaget  till Skivspecialisten i Stockholm AB.
AB Sigvard Spångberg (numera Skivspecialisten i Stockholm AB)  grundades 1967 av just Sigvard Spångberg.

Då låg företaget vid Stadsgården, nära nuvarande Vikinglinjens terminal för Finlandsbåtar.

Senare i början på 70-talet flyttade företaget till Hammarby -idag Hammarby sjöstad.

Expansionen fortsatte, men fick ett riktigt bakslag 1990 då företaget brann ner till grunden.

Hela 15.000m3 lager, fyllt med skivmaterial gick upp i rök i en av Stockholms största bränder. Under ett års tid fick man jobba i sot, damm och vatten och verkligen börja från början igen. Med inhyrda lagerutrymmen lite varstans, och ett stort tålamod från både kunder och personal, jobbade man under ett års tid under dessa förhållanden. Sakta men säkert fullkomligt reste sig företaget ur sot och damm, och kunde återgå och fortsätta det framgångsrika konceptet som kännetecknat företaget.
Då liksom nu, löd företagets affärsidé att marknadsföra och sälja skivmaterial i alla de slag i plywood, spån och lamell. Samma affärsidé står sig drygt 40 år senare men nu med ett mycket större utökat sortiment!

Välkommen som kund till oss!

© Skivspecialisten i Stockholm AB
Cookies
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse.